Maggie Hall: Ως τα πέρατα του κόσμου

4:40:00 μ.μ.

 Επανέρχομαι με αυτήν την υπέροχη σειρά της οποίας το τρίτο μέρος, περίμενα μήνες. Είχα διαβάσει τα δύο πρώτα και μου άρεσαν τόσο πολύ. Το μυστήριο που απέπνεαν γύρω από την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε συνδυασμό με τον εφηβικό τους "χαρακτήρα" με έκαναν να βυθιστώ στον κόσμο τους. Αυτή τη φορά, λοιπόν, θα σας πω κάποια πράγματα για το τρίτ βιβλίο "Ως τα πέρατα του κόσμου" που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο.
 Χρειάστηκε λίγο να μπω στο κλίμα, μια και είχα καιρό που διάβασα τα άλλα δύο, όμως ευτυχώς η εξάρτηση με τα προηγούμενα δεν ήταν πολύ μεγάλη. Η ιστορία συνεχίζει μετά τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στο Παρίσι και την Έιβερι να προσπαθεί να συνέλθει από όλο αυτό. Αξιοσημείωτη η αλλαγή του χαρακτήρα της πρωταγωνίστριας καθόλη την ιστορία. Η μετάβαση από μία ανέμελη έφηβη σε μία δυναμική γυναίκα είναι ομαλή και ευχάριστη από την άποψη του πως αντιμετωπίζει την τριάδα "οικογενεια-άγαπη-εξουσία". Επίσης όσοι είναι λάτρεις της ιστορίας και τους αρέσει και "Ο κώδικας Da Vinci" δεν θα αφήσουν το βιβλίο από τα χερια τους. Οι πρωταγωνιστές συνεχίζουν να αναζητούν τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και εμείς, οι αναγνώστες, να μαθαίνουμε για τα μουσεία του κόσμου που φιλοξενούν εκθέματα εκείνης της εποχής. Πραγματικά εντυπωσιακό το σύνολο που δημιούργησε η συγγραφέας συνδυάζοντας ιστορικά στοιχεία με τη φαντασία της. 
Τέλος το ειδύλλιο μεταξύ του Στέλαν και της Έιβερι είναι πολύ όμορφο και αρκετά πιο ρεαλιστικό (όσο μπορεί να θεωρηθεί για ενα βιβλίο). Το πως η κοπέλα συνειδητοποιεί την αγάπη της για τον σκληρό και δυναμικό νεαρό μέσα απο τις μάχες που βίωσαν και το οτι δύο σπασμένοι άνθρωποι ενωθούν οι πληγές τους παύουν να υπάρχουν. Βέβαια δεν μπορώ να πω ότι δεν λυπήθηκα τον Τζακ.
Εν κατακλείδι ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο. Από αυτά που ξεκινάς και τα ολοκληρώνεις σε μια μέρα.

Λίγα λόγια:


Ο Κύκλος τής ανήκει. Όμως η Έιβερι έχασε όλα τα άλλα: τη μητέρα της, την οικογένεια που μόλις ανακάλυψε ότι είχε, το μοναδικό αγόρι που εμπιστευόταν. Τώρα, απέναντι σε μια απίστευτη δύναμη, σε μια επικίνδυνη πλεκτάνη που την κάνει να αμφισβητεί όποιο συναίσθημα ένιωσε ποτέ, έχει την ιερή αποστολή να βρει τη θεραπεία για τον ιό που κάνει το ίδιο της το αίμα θανατηφόρο. 

Και η καταστροφή δεν αργεί να έρθει. Η Έιβερι και η παρέα της, ο Στέλαν, ο Τζακ και η Έλοντι, γίνονται οι πλέον διαβόητοι ένα καταζητούμενοι στον κόσμο. Για να καθαρίσουν το όνομά τους και να γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα στις οικογένειες του Κύκλου προτού ξεσπάσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, πρέπει να ριχτούν σε ένα ανελέητο κυνήγι προκειμένου να ανακαλύψουν τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ό,τι βρουν μέσα εκεί μπορεί να σημάνει τη λύτρωση του κόσμου – ή το οριστικό τέλος του.

Ήρθε η στιγμή που η Έιβερι θα πρέπει να αποφασίσει πόσα είναι διατεθειμένη να θυσιάσει για χάρη του κόσμου, της οικογένειάς της και της αγάπης. Το τελευταίο μέρος της εκρηκτικής Τριλογίας της Συνωμοσίας, μιας καταιγιστικής περιπέτειας που θα μπορούσε να είναι ένας Κώδικας Da Vinci για νεότερους αναγνώστες.

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Ξεκίνησα αυτό το blog για να ικανοποιήσω το πάθος μου για τα βιβλία και την συγγραφή. Μπορεί να γίνεται "χαμός" από διάφορα άρθρα τελείως άσχετα μεταξύ τους αλλά ο καθένας δεν έχει μόνο ένα χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά του.