C.J. Daugherty: Νυχτερινό Σχολείο 4-5

6:43:00 μ.μ.

Επιτέλους τελείωσα αυτή τη σειρά. Πραγματικά είχα φτάσει σε σημείο απλά να διαβάζω για να κλείσω μία και καλή με αυτή. Θα σας πω μερικά λόγια για το τέταρτο και το πέμπτο βιβλίο και αποφάσισα να το κάνω έτσι γιατί δεν έχω και πολλά να γράψω.
Λοιπόν στο τέταρτο βιβλίο αυτό που μου έμεινε είναι η σχέση του Σιλβέν με την Άλι, ο καημένος ο Κάρτερ και η περίεργη κατάσταση της Ρέιτσελ. Και εδώ είναι το σημείο που άλλαξα γνώμη γι' αυτή τη σειρά. Το όλο κλίμα είναι αρκετά αγχωτικό και ίσως λίγο δυσάρεστο. Από τη μία ο Σιλβέν είναι τόσο ερωτευμένος με την Άλι και δίνει μία συναισθηματική νότα στο περιεχόμενο και από την άλλη, η Άλι συνειδητοποιεί ότι δεν είναι σίγουρη αν θέλει να είναι με τον Σιλβέν. Η φιλία της με τη Ρέιτσελ "χαλάει" κάπως και με πολύ περίεργο τρόπο. Ομολογώ ότι έμεινα με μία πικρή γεύση από αυτό το βιβλίο, ακόμα και αν στο τέλος πασχίζει να διορθώσει λίγο τα πράγματα.
 Όσον αφορά το πέμπτο και τελευταίο βιβλίο, ό,τι στοιχείο βελτίωσης υπήρχε, απλά εξαφανίστηκε. Έμεινα απογοητευμένη και με μία αίσθηση....βαρεμάρας. Όλοι ψάχνουν να βρούν τον Κάρτερ και σχεδόν όλο το βιβλίο αφορά αυτό το συμβάν με ενδιάμεσα ασήμαντα γεγονότα για να σπάνε την μονοτονία, που τελικά δεν το καταφέρνουν. Τελικά αποκαλύπτεται τι τρέχει με τη Ρέιτσελ και ομολογώ ότι ούτε το περίμενα αλλά ούτε και μου άρεσε ιδιαίτερα. Είχα άλλα σχέδια γι' αυτόν τον χαρακτήρα. Επίσης ο Σιλβέν δεν άξιζε τέτοιο τέλος. Πραγματικά όταν ένας χαρακτήρας είναι από τους κεντρικούς δεν εξαφανίζεται έτσι απλά από το προσκήνιο. Εν τέλει απλά δεν μου άρεσε ιδιαίτερα, όπως και η γραφή του που ήταν κάπως ''πρώιμη" και θέλει δουλειά.

Λίγα λόγια:
Αφού πέρασε μήνες σε κρησφύγετα μακριά από την Κιμμέρια Ακαδημία, η Άλι επιστρέφει και βρίσκει το σχολείο σε μεγάλη αναταραχή. Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι. Η σκιά του Ναθάνιελ, που βρίσκεται πολύ κοντά στο ν’ αποκτήσει ό,τι θέλει, πέφτει βαριά παντού γύρω της. Ένας μυστικός εμφύλιος πόλεμος διχάζει την κοινωνικοπολιτική ελίτ της Μεγάλης Βρετανίας και η οικογένεια της Άλι παίζει ρόλο-κλειδί στις εξελίξεις. Και οι δύο πλευρές θέλουν την Άλι με το μέρος τους κι ο Ναθάνιελ θα χρησιμοποιήσει κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να τα καταφέρει. Αλλά εκείνη είναι αποφασισμένη να τον πολεμήσει μέχρι τελικής πτώσεως. Οι φίλοι της είναι έτοιμοι να σταθούν στο πλευρό της – ακόμα και να χάσουν τη ζωή τους για χάρη της. Μόνο που, αν τους συμβεί κάτι, η Άλι δε θα το αντέξει.

Η αντίσταση αρχίζει εδώ. Τα πάντα διακυβεύονται. Ο νικητής τα παίρνει όλα…




"Οι μαχητές της Κιμμέριας Ακαδημίας έχουν χάσει την αρχηγό τους και η τύχη του Κάρτερ Ουέστ αγνοείται. Όμως, έχει νικήσει πράγματι ο Ναθάνιελ; Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να τον σταματήσει; Η Άλι και οι σύντροφοί της έχασαν κάποια σημαντικά πιόνια στη θανάσιμη αυτή παρτίδα, ωστόσο υπάρχει τρόπος να ανακάμψουν και να σχεδιάσουν την εκδίκησή τους…
Διακυβεύονται πολλά σε αυτή την ιστορία. 
Τα πιόνια έχουν στηθεί για την τελική αναμέτρηση.
Ο χρόνος έχει τελειώσει.
Το φινάλε πλησιάζει.
Είναι πια ζήτημα ζωής και θανάτου."


You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Ξεκίνησα αυτό το blog για να ικανοποιήσω το πάθος μου για τα βιβλία και την συγγραφή. Μπορεί να γίνεται "χαμός" από διάφορα άρθρα τελείως άσχετα μεταξύ τους αλλά ο καθένας δεν έχει μόνο ένα χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά του.