Andrew Lein:"Οι περιπέτειες του νεαρού Σέρλοκ Χολμς: Νέφος Θανάτου"

2:35:00 μ.μ.

Σέρλοκ Χολμς, λοιπόν, και για πρώτη φορά (ίσως και τελευταία). Διαχρονικός χαρακτήρας, εντυπωσιακός και διαφορετικός με τη σύγχρονη ματιά του Lein. Ο πολυτάλαντος συγγραφέας επέλεξε με υπευθυνότητα και σεβασμό προς το δημιούργημα του σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, να συνθέσει τον χαρακτήρα του νεαρού ντετέκτιβ Χολμς, μέσα σε οχτώ βιβλία.
Ιδιαίτερο μυθιστόρημα που δεν θα χαρακτήριζα αστυνομικό αλλά ελαφρύ, μυστηρίου και φυσικά εποχής. Δεν έχω διαβάσει ξανά Σέρλοκ Χόλμς και νομίζω εδώ είναι το σημαντικό. Η δυνατότητα, δηλαδή, να αιχμαλωτίσει ο Lein τον αναγνώστη ο οποίος δεν έχει έρθει σε επαφή ποτέ μαζί του και αντίστοιχα αυτόν που είναι φανατικός.Ανήκω στη πρώτη κατηγορία και θεωρώ πως το πέτυχε σε ικανοποιητικό βαθμό. Μου άρεσε η γραφή του, η αξιόπιστη και λεπτομερής περιγραφή των συνθηκών εκείνης της εποχής και φυσικά ο ίδιος ο Σέρλοκ. Ο νεαρός φαίνεται πως από μικρός ήταν αποφασιστικός, λογικός και χρησιμοποιούσε την επιστήμη για οποιοδήποτε πρόβλημα. 
 Στο συγκεκριμένο βιβλίο η υπόθεση αφορά κάποιους θανάτους από μυστηριώδη αιτία που όμως έχουν ένα χαρακτηριστικό: οι νεκροί έχουν το σώμα τους καλυμμένο με φλύκταινες.Ο νεαρός, λοιπόν, τολμηρός όσο δεν πάει και έτοιμος για μία περιπέτεια μπλέκεται σε μία υπόθεση που θα φέρει τα πάνω κάτω στο μικρό χωριό Φάρναμ. Το άσχημο με αυτού του είδους τα βιβλία είναι πως αν αρχίσεις να τα αναλύεις αποκαλύπτεις λεπτομέρειες που δεν πρέπει. Οπότε δεν μπορώ να πω περισσότερα για τα πτώματα και το ποιος κρύβεται από πίσω. 
Παρόλα αυτά αξίζει να διαβάσετε το βιβλίο και φυσικά τα άλλα εφτά που ακολουθούν. Αν είστε θαυμαστής του ντετέκτιβ και ακόμα περισσότερο, αν σας αρέσουν τα μυστήρια "μικρής κλίμακας¨ σε συνδυασμό με την τοποθεσία σε άλλη εποχή, τότε θα το αγαπήσετε. Άλλωστε και ποιος δεν μεγάλωσε ή μεγαλώνει με τον περίφημο Σέρλοκ Χολμς;

Λίγα λόγια:
Όταν ο δεκατετράχρονος Σέρλοκ Χολμς ανακαλύπτει ένα πτώμα καλυμμένο με διογκωμένες φλύκταινες, η ζωή του πρόκειται να αλλάξει για πάντα. Το ατρόμητο πνεύμα του Σέρλοκ και η δίψα του για περιπέτεια τον οδηγούν σε ένα ταξίδι γεμάτο αγωνία – από την ήσυχη εξοχή στον υπόκοσμο των λονδρέζικων λιμανιών. Μέσα από τη φωτιά, την απαγωγή και τα κυκλώματα κατασκοπείας θα βρεθεί στην καρδιά μιας φρικτής πλεκτάνης που θέτει σε κίνδυνο το μέλλον ολόκληρης της Βρετανίας.
Ο νεαρός Σέρλοκ Χολμς θα χρειαστεί και την τελευταία ρανίδα θάρρους, αποφασιστικότητας και δύναμης, προκειμένου να κατατροπώσει έναν αληθινά καταχθόνιο αντίπαλο…

Ελάχιστα πράγματα γνωρίζουμε για τα χρόνια πριν ο Σέρλοκ Χολμς γίνει διάσημος ντετέκτιβ. Ο Άντριου Λέιν προσπαθεί μέσα από τα βιβλία της συναρπαστικής σειράς Οι περιπέτειες του νεαρού Σέρλοκ Χολμς να ρίξει για πρώτη φορά φως στα εφηβικά χρόνια του διάσημου ντετέκτιβ. Πώς ήταν ως έφηβος; Πού πήγε σχολείο και ποιοι ήταν οι φίλοι του; Πού και πότε απέκτησε τις διάσημες ικανότητές του; Τι τον φόβιζε και ποια ήταν η πρώτη του αγάπη; Χρησιμοποιώντας τα λιγοστά στοιχεία που παρείχε ο δημιουργός του Σέρλοκ, ο Ντόιλ, κατόρθωσε να συνθέσει με συνέπεια τον νεαρό χαρακτήρα του Σέρλοκ. Το εγχείρημά του μάλιστα είχε την τύχη να συναντήσει την έγκριση του Conan Doyle Estate Ltd, καθώς και των εν ζωή συγγενών του σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ.

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Ξεκίνησα αυτό το blog για να ικανοποιήσω το πάθος μου για τα βιβλία και την συγγραφή. Μπορεί να γίνεται "χαμός" από διάφορα άρθρα τελείως άσχετα μεταξύ τους αλλά ο καθένας δεν έχει μόνο ένα χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά του.